به مقاله ی امروز لایوگالری خوش آمدید!
آیا تابحال به این موضوع فکر کرده اید که چرا استفاده از گواهینامه ی SSL ضروری است؟ چرا اکثر وب سایت های معروف دنیا از این گواهینامه ی امنیتی استفاده می کنند؟ آیا واقعا استفاده از این گواهینامه ی همان قدر که می گویند، اهمیت دارد؟ آیا سایت من هم به این گواهینامه احتیاج دارد؟ در اینجا به بررسی 5 دلیل اصلی استفاده از گواهینامه ssl می پردازیم. با ما همراه باشید...
با یک مثال این بحث را آغاز می کنیم، خیلی ساده باید بگوییم که استفاده از گواهینامه ی SSL شبیه استفاده از کمربند ایمنی در هنگام رانندگی است؛ یا چیزی شبیه استفاده از عینک محافظ چشم در هنگام تماشای خورشید گرفتگی و یا سایر موارد این چنینی و این یعنی پاسخ تمام سوالات بالا یک بله بزرگ است.
توجه توجه: در حال حاضر چنانچه صاحب وبلاگ یا وب سایتی هستید بایستی بطور حتم از گواهینامه ی SSL برای افزایش امنیت آن استفاده کنید، شاید تا پیش از سال 2017 این مورد به این اندازه اهمیت نداشت اما در حال حاضر استفاده از این گواهینامه یک ضرورت برای هر وب سایتی است!!
6 دلیل عمده و اصلی استفاده از SSL
1. محافظت از اطلاعات
عملکرد اصلی گواهینامه ی SSL حفاظت از ارتباطات کلاینت-سروری است. با نصب این گواهینامه، تمام بیت های اطلاعات رمزنگاری می شوند. در شرایط عمومی، داده ها رمزنگاری می شوند و تنها توسط مقصد (مرورگر یا سرور) و کلید موجود در آن قابل رمزگشایی هستند و هیچ موجودیت دیگری نمیتواند این کلید را در اختیار داشته باشد. این یعنی اینکه اگر داده های ارسالی شما داده هایی حساس مانند پسوردها، اطلاعات کارت های اعتباری و نام های کاربری است SSL به شما کمک می کند تا از این اطلاعات در مقابل حملات هکرها و اسکیمرها محافظت کنید. در واقع داده ها توسط گواهینامه های SSL معتبر تبدیل به فرمتی غیر قابل تشخیص برای هکرها می شوند.
2. SSL هویت شما را تایید می کند
دومین وظیفه ی اصلی گواهینامه SSL تایید اعتبار وب سایت است. identity verification (تایید اعتبار و هویت) یکی از مهم ترین جنبه ها در بحث امنیت وب می باشد. هیچ شکی در این موضوع نیست که افراد در اینترنت به راحتی می توانند دیگران را فریب دهند. در سال 2009، پسری 400 مایل را سفر کرد برای ملاقات دختری که او را در فیسبوک ملاقات کرده بود و متوجه شد که او توسط دو پسربچه که طرفدار تیم مقابل او بودند فریب خورده است. شاید این داستان جالب و خنده دار باشد اما همه ی داستان های فریب خوردگی از اینترنت به این صورت نیستند. ماجراهایی وجود دارد که در آن افراد هزاران دلار خود را در وب سایت های تقلبی از دست داده اند.
در اینجا نقش SSL در تشخیص هویت نمایانگر می شود و این بدین خاطر است که زمانی که شما می خواهید از گواهینامه ی SSL استفاده کنید بایستی از طریق فرآیند اعتبارسنجی که توسط یک شخص ثالث تعیین شده است و به آن Certificate Authority(CA) می گویند، احراز هویت شوید. بسته به نوع گواهینامه ی انتخابی شما، CA تایید هویت شما و شرکت تان را انجام می دهد.
زمانی که هویت شما به اثبات رسید، وب سایت شما المان های تاییدیه را دریافت خواهد کرد و از این پس زمانی که کاربر شما این شاخص ها را مشاهده می کند می داند که با چه هویتی در ارتباط است.
این احراز هویت شبیه احراز هویت اکانت های توئیتر است و تنها تفاوت آن در این است که در اینجا شما بجای اکانت خود وب سایت خود را احراز هویت می کنید. احراز هویت این چنینی سبب می شود که هیچ فرد سومی نتواند با ایجاد وب سایت خود را بجای شما جا بزند. از لحاظ فنی و علمی به این کار فیشینگ گفته می شود و SSL از این روش کلاهبرداری جلوگیری می کند.
درواقع، SSL به کاربران شما کمک می کند که به وب سایت واقعی شما مراجعه کنند، آنها را از فریب در این حوزه نجات می دهد و شهرت شما را تقویت می کند.
3. رتبه ی بهتر در موتورهای جستجو
در سال 2014، گوگل تغییراتی را در الگوریتم های خود به وجود آورد تا به وب سایت های مجهز به SSL رتبه ی بالاتری را اختصاص دهد. این مورد در بسیاری از مطالعات کارشناسان مطرح سئو در جهان مشهود است. یکی از این تحقیقات که توسط آقای برایان دین، بنیان گذار سایت Backlinko.com انجام شده است، نشان می دهد که ارتباط بسیار عمیقی میان استفاده از پرتکل https و رتبه ی بالاتر سایت در موتور جستجو است.
مطمئنا کسی در دنیا وجود نخواهد داشت که دوست نداشته باشد صفحه ی اول گوگل باشد، درسته؟؟
4. SSL شرایط مورد نیاز استانداردهای PCI/DSS را فراهم می کند
اگر شما در سایت خود امکان پرداخت آنلاین دارید، بایستی بطور حتم اطلاعاتی در خصوص استانداردهای PCI/DSS نیز داشته باشید. برای دریافت پرداخت های آنلاین، وب سایت شما بایستی با استاندارد PCI سازگار باشد و داشتن گواهینامه ی SSL یکی از 12 اصل اساسی برای سازگاری با استاندارد PCI است.
بنابراین، SSL یک نیاز اساسی در حوزه ی تجارت الکترونیک است، چه بخواهید چه نخواهید.
5. افزایش اعتماد مشتریان
اگر ما می توانستیم نام SSL را تغییر دهیم بطور حتم نام آن را TTL (مخفف Trust Transmitting Layer به معنای لایه ی انتقال امن) تغییر می دادیم اما متاسفانه نمی توانیم :). جدا از بحث رمزنگاری و احراز هویت، SSL از نقطه نظر افزایش اعتماد مشتری نیز برای هر سایتی حیاتی است.
SSL یکی از آسان ترین راه های جلب اعتماد کاربران در خصوص امنیت داده های ارسالی است و اگر شما یکی از دو نوع ssl، OV یا EV را نصب کنید، آنها می توانند جزئیات شرکت شما را نیز ببینند. زمانی که کاربران شما بدانند که شما یک هویت قانونی هستید، بطور حتم تمایل بیشتری برای تجارت با شما و مشاهده ی دوباره ی سایت شما خواهند داشت.
6. گوگل در سال 2018 استفاده از گواهینامه ی SSL را اجباری کرد
به منظور تجربه ی کاربری بهتر و امن تر در مرور وب شرکت گوگل از سال 2018 تصمیم گرفت نشانه ای را برای تمامی سایت هایی که از SSL استفاده نمی کنند در نظر بگیرد تا کاربران به محض مشاهده ی این سایت ها متوجه عدم استفاده ی آنها از SSL بشوند. در واقع، گوگل تمامی مرورگرهای مشهور دنیا مانند کروم، فایر فاکس و غیره را موظف کرده است که اگر وب سایتی از گواهینامه ی SSL استفاده نکرد یک پیام هشدار در url آن با عنوان “not secure” نماش دهند تا کاربر به محض مشاهده ی آن سایت از طریق این پیغام متوجه عدم استفاده ی آن سایت از SSL شود.
این احتمال وجود دارد که در آینده ای نزدیک سایت های فاقد SSL توسط مرورگر بلاک شوند. مهم نیست وب سایت شما در چه حوزه ای کار می کند، یک بلاگ شخصی است و یا یک سایت فروشگاهی، استفاده از گواهینامه ی SSL اجباری خواهد بود و در صورت عدم استفاده از آن ممکن است سیل عظیمی از مشتریان و بازدیدکنندگان سایت خود را از دست بدهید، چیزی که هیچ وب مستری دوست ندارد.
خودتان را به جای مخاطبتان قرار دهید، چقدر احساس امنیت می کنید زمانی که مرورگر شما به شما اخطار "not secure" یا نا امن می دهد. مطمئنا احساس خوشایندی در زمان استفاده از این سایت نخواهید داشت.
پس منتظر چه چیزی هستید؟ برای تهیه ی این گواهینامه می توانید همین الان با مشاورین لایوگالری تماس بگیرید.