5 قدم تا راه اندازی استارتاپ!

به مقاله ی این هفته ی لایوگالری خوش آمدید!

همه ی ما می دانیم که بی شک یکی از بهترین روش ها برای شروع یک بیزینس و تجارت، بخصوص در زمانی که افراد سرمایه ی کافی در ابتدای کار ندارند، قدم نهادن در راه تجارت الکترونیک است. اما شروع یک کسب و کار آنلاین، یک تجارت الکترونیک به چه صورت است؟ چه راهی بایستی پیموده شود تا هدف نهایی نایل شود؟ چه مراحلی لازم است طی شود؟ برای دانستن پاسخ این سوالات و شروع کسب و کار الکترونیکی خود تا پایان این مقاله با ما همراه باشید...

بطور معمول روش های متعددی برای انجام کسب و کار آنلاین وجود دارد که از میان آنها می توان به فروش محصولات، ایجاد سایت های همکاری در فروش (affiliate marketing)، کسب و کارهای واسطه ای آنلاین که در آنها تامین کننده های متعدد وجود دارد (مثال: فردی با مشارکت چندین فروشگاه سایتی را راه اندازی می کند و در زمان ثبت سفارش توسط مشتری کالاهای مورد نظر او را از طریق فروشندگان زیرمجموعه ی خود به دست مشتری می رساند) و سایت های اطلاعاتی اشاره کرد.

نکته ی مهمی که بایستی هر فردی به آن توجه کند آن است که تمامی این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند، پس قبل از شروع به کار و انتخاب هریک از این کسب و کارها شما بایستی بطور حتم ابتدا اهداف خود را مشخص کنید. 

به خاطر داشته باشید که مهم ترین کار قبل از شروع به هر تجارت و کسب و کاری شناخت بازار هدف و تحقیق پیرامون آن است و این امر میسر نخواهد شد مگر با ایجاد یک طرح قوی تجاری یا به اصطلاح Business Plan.

مطمئن باشید که بدون تحقیق و شناخت کامل بازار نمی توانید محصولی را به فروش برسانید.

قدم بعدی در راه اندازی یک تجارت الکترونیک پس از ایجاد یک طرح تجاری یا business plan، انتخاب یک نام مناسب برای دامنه است. نام دامنه باستی بیانگر تجارت شما باشد، در ذهن مخاطب بماند و ترجیحا نام تجاری ثبت شده ی فروشگاه تان باشد.

توجه:

* در رابطه با انتخاب نام دامنه بسیار دقت کنید! زمانی که نام دامنه ثبت شد و برروی کارت های تبلیغاتی شما قرار گرفت و به دست مشتریانتان رسید تغییر آن دیگر کار آسانی نخواهد بود.

* هرچه نام دامنه کوتاه تر باشد، به خاطر سپردن آن توسط مشتریان راحت تر خواهد بود.

قدم بعدی انتخاب یک شرکت میزبانی وب (هاستینگ) برای سایت مورد نظر می باشد. بطور معمول شما می توانید هاست مورد نظر خود را بصورت سالیانه و یا ماهیانه از این شرکت ها اجاره کنید که البته اکثر افراد در ابتدای کار تا زمانی که از ادامه ی تجارت خود اطمینان یابند، هاست را بصورت ماهیانه اجاره می کنند. 

هاست دامنه سایت

توجه کنید:

* سعی کنید به هیچ وجه از هاست های رایگان به خصوص آنهایی که تبلیغات خود را در دامنه ی شما قرار می دهند، استفاده نکنید! دلیل این امر بسیار ساده است، استفاده از این هاست ها با این تبلیغات سبب می شوند تا سایت شما جلوه ی حرفه ای و مناسبی در پیش روی مخاطبین تان نداشته باشد.

* پرداخت هزینه ی یک ساله ی هاست به مراتب از لحاظ مالی برای شما به صرفه تر خواهد بود، پس چنانچه از کسب و کار خود اطمینان دارید هاست یکساله تهیه کنید!

* تمامی قوانین و مقررات وضع شده توسط شرکت ارائه ی دهنده ی هاست را مطالعه کنید و اطمینان یابید که محصولی را که می خواهید به صورت آنلاین به فروش برسانید مغایرتی با قوانین و مقررات وضع شده ندارد زیرا در غیر این صورت آنها می توانند نمایش سایت شما را مسدود کنند.

پس از اینکه دامنه ی خود را به هاست انتخابی تان ریدایرکت نمودید، زمان آن رسیده است که سایت خود را آماده کنید :). برای ایجاد سایت می توانید از فروشگاه سازهای معتبر و مشهوری نظیر لایوگالری که بر بستر ابری پیاده سازی شده اند و از امنیت و کارایی بسیار بالایی برخوردارند، استفاده کنید، همچنین می توانید درخواست ایجاد سایت خود را به یک شرکت برنامه نویسی ارائه دهید و یا از CMS هایی نظیر وردپرس استفاده کنید. برای استفاده از هرکدام از موارد نام برده شده بایستی ابتدا تم یا قالب مورد نظر خود را که می خواهید محصولات تان را در آن به فروش برسانید، انتخاب کنید.

سایت قالب

توجه:

* چنانچه آشنایی با سیستم های کامپیوتری ندارید و یا کار کردن با آنها برای شما دشوار است توصیه می شود این امر را به فردی متخصص واگذار کنید و فردی را به جهت پشتیبانی سایت خود استخدام نمایید.

* در اکثر مواقع، آپلود کردن محصولات و تولید محتوای مبتنی بر سئو برای محصولات و وبلاگ زمان برترین قسمت راه اندازی یک وب سایت تجاری است (در فروشگاه ساز لایوگالری این امر به آسانی و از طریق ورود گروهی محصولات میسر شده است!).

شاید برای شما جالب باشد: تولید محتوای مبتنی بر سئو!

توجه کنید که تمام محصولات بایستی توضیحات مختص به خود را داشته باشند و این توضیحات بایستی بتوانند به خوبی آن محصول و کاربردهای آن را توصیف کنند.

قدم بعدی برای راه اندازی فروشگاه آنلاین اخذ درگاه پرداخت اینترنتی است که مشتریان بتوانند سفارش های خود را از این طریق پرداخت کنند.

محتوای مبتنی بر سئو

محتوای جامع و کامل از نظر گوگل چه محتوایی است؟

ایجاد وبلاگ در سایت فروشگاهی اختیاری است اما باید بدانید که ایجاد بلاگ و محتوای کاربردی و مفید می تواند به بهبود رتبه ی سایت شما در موتورهای جستجو کمک شایانی کند. شما می توانید در وبلاگ فروشگاه خود محتواهایی نظیر راهنمای استفاده از محصولات، مقایسه ی محصولات، چگونگی انتخاب بهترین و مناسب ترین محصول و اخبار عمومی شرکت خود را درج کنید.  

باید بدانید که بهترین راه جهت جذب بازدیدکننده های جدید و بیشتر درج پست در وبلاگ بطور برنامه ریزی شده و بر اساس زمان های خاص می باشد.

نکته ی بعدی آن است که سعی کنید در سایت تان از خبرنامه استفاده کنید و با استفاده از عضویت افراد در خبرنامه یک لیست از مخاطبان بالقوه ی خود ایجاد کنید، این مورد می تواند به فروش بیشتر شما در آینده کمک کند.

پس از اینکه محصولات خود را وارد نمودید و سایت تان عملا راه اندازی شد، حال زمان آن است که بازاریابی تجارت خود را در جایی که مشتریان تان حضور دارند، آغاز کنید. این پروسه می تواند شامل عضویت در فروم ها، بازاریابی محتوا، شبکه سازی با صاحبان سایر فروشگاه ها، درج پست های مهمان در وب سایت هایی که در زمینه ی کاری شما فعالیت می کنند و تبلیغات PPC شود.

بجز تبلیغات PPC تمامی روش های نام برده شده می توانند بصورت رایگان انجام شوند و فقط هزینه ی زمانی برای شما داشته باشند.

یکی دیگر از روش های بسیار خوب در جهت افزایش ترافیک سایت به صورت رایگان ایجاد ویدئوهای تبلیغاتی از محصولات و ویژگی های آنها و درج آنها در سایت های مشهور اشتراک گذاری ویدئو نظیر آپارات و یوتیوب می باشد.

باید بدانید که شروع یک تجارت الکترونیک به معنای پولدار شدن در یک شب نیست! شما بایستی یک برنامه ریزی مشخص و کامل داشته باشید که بتوانید در هر لحظه از پروسه ی کاری خود به آن مراجعه کنید. کلید موفقیت هماهنگی و همگام بودن مسیر و آماده بودن برای یک شروع آهسته تا زمان رسیدن به سوددهی، مشتریان ثابت و تبلیغات دهان به دهان است.

می توان گفت ایجاد یک فروشگاه آنلاین درست به اندازه ی یک فروشگاه در دنیای واقعی نیاز به صرف زمان، انرژی و تلاش دارد تا به موفقیت و سود دهی دست یابد.

سخن پایانی:

سایت و پروسه ی سفارش آن را کاملا چک کنید، یک فروشگاه آنلاین در صورتی که پروسه ی سفارش و پرداخت آسان و مشخصی نداشته باشد بطور حتم دچار شکست خواهد شد.  

سعی کنید مدل تجاری خود را تغییر ندهید، یک مدل را انتخاب کنید و همان را ادامه دهید، شاید سود دهی این مدل یک سال زمان ببرد اما ارزش اش را دارد :)

 

منبع: www.shopify.com

 

به ابهامی برخوردید یا سوالی دارید؟

با ما تماس بگیرید. تا سریع تر پاسخگوی شما باشیم.

تماس با ما!
021-91028610
بخش آموزش
پرسش های متداول
مرکز توسعه
همه چیز درباره API ها